03-02-2017 Midwintermarathon Apeldoorn

(door René Go.)
APELDOORN – Eigenlijk wilde ik de marathon van Enschede weer gaan lopen in April maar aangezien ik dat weekend ben verhinderd, leek mij Apeldoorn, hoewel wat vroeg in het jaar, een mooi alternatief.

’s Ochtends heb ik de auto bij de Willem III kazerne geparkeerd en ik werd met een pendelbus naar de start/finish gebracht. In Orpheus, waar het al een drukte van belang was, heb ik mij omgekleed, binnen in het zonnetje gewacht en wordfeud met het thuisfront gespeeld (ze hebben daar een open wifi verbinding) tot het tijd was om naar het startvak te gaan, samen met de andere lopers van de marathon en de Asselronde.

Ik stond mooi vooraan bij de 40e editie van deze loop, benieuwd hoe deze voor mij 2e marathon zou gaan verlopen. Er stond een frisse wind op het glooiende parcours, met name in de 2e kleine ronde. Ik heb mijn eigen tempo gelopen en had minder last in mijn benen dan in Enschede vorig jaar. Doordat de druk bezette Asselronde hetzelfde parcours volgt, zijn er veel lopers op de weg in de 1e grote ronde. Het is leuk dat de organisatie je voornaam op het startnummer afgedrukt heeft, onderweg hoor je behalve dweilorkesten en djembé getrommel, ook regelmatig je naam in combinatie met aanmoedigingen.

Hoewel het tempo na 25 a 30 km wel achteruit ging en ik aan het begin van de 2e ronde enige welkome peptalk kreeg van een medeloper, hoefde ik niet te wandelen. Het is wel een verademing dat de laatste paar kilometers licht dalend zijn. De finish van de marathon en van de 8 km, die later in de middag startte, lagen naast elkaar. Ik kwam zo’n beetje tegelijk met Dennis Licht over de finish, die de 8 kilometer won. Hij werd door een heel enthousiast publiek onthaald.

De Tonnies, die beiden op de Asselronde vertegenwoordigd waren en deze ook verdienstelijk gelopen hebben, heb ik deze dag niet gezien. Het evenement is goed georganiseerd, als een geoliede machine en er was een aangename sfeer.

 

UITSLAGEN
Marathon René Goorman 3:24:31
Asselronde 27.5 km Tonnie Gotink 2:13:57
Tonnie Scholten 2:24:35