23-06-2018 Triatlon Rijssen

(door Gerrit)
RIJSSEN – Twee weken na onze officiële triathlonstart v/d Ruumpolrunners in Hengelo(gld), de triathlon van Rijssen.

Prima georganiseerd elk jaar, en elk jaar een groeiend deelnemersveld(dit jaar ruim 500 deelnemers), met alleen al op de kwart 120 starters in 2 series. Alex, en ik gingen om 9:45 u in de verschillende 50 meter zwembanen met het kritische oog van Rohalt van start. Zijn advies na afloop bleek eigenlijk nog best wel eenvoudig, n.l. een veel sneller armtempo ontwikkelen voor een betere zwemtijd. Helaas zijn we al niet zo jong meer, maar gaan een volgende keer toch proberen(Didam), dit advies in uitvoering te brengen.

Het is alleen maar de vraag, hoe lang houden wij dit vol. Mijn zwemtijd was alwel ruim een 1 minuut sneller vergeleken met vorig jaar, dus er is misschien nog hoop. Alex en ik kwamen wederom tegelijkertijd na 22 minuten uit het water, waarna er gewisseld moest worden. Voor het eerst zwom ik in een z.g. shorty. De winst die ik met het zwemmen gehaald had, was ik al weer snel kwijt met het wisselen daarvan (dat moet de volgende keer dus sneller kunnen).

Met het fietsen ging ik Alex op de Rijssenseberg, die 4 keer beklommen moest worden voorbij. Alex met de nieuwe fiets(daar kan het niet meer aan liggen), mopperde nog wat in het voorbij gaan dat hij met de pedalen aan het vechten was (kon er niet goed inkomen) . Met de vier beklimmingen, en de wind(windkracht 4), had ik geen verbetering v/d fietstijd verwacht, welke na afloop toch ook iets sneller was dan vorig jaar.

Met deze keer een sneller wissel naar het lopen, moesten 4 ronden van 2,6 km afgelegd worden, met daarin ook diezelfde pittige klim. De eerste ronde ging goed, maar bij de klim v/d 2e ronde moest het tempo een stukje terug, doordat ik in de linker hamstring krampscheutjes begon te voelen. Met het ingaan v/d 4e ronde(laatste), kon ik het tempo toch weer opvoeren, en mijn totaaltijd van vorig jaar met 40 seconden verbeteren. Alex was met zijn goede looponderdeel(1e bij de 50+), een minuutje langzamer vergeleken met vorig jaar, en 5e plek 50+ totaal.

Vorig jaar mocht ik voor het eerst(2e) op het podium plaats nemen bij de categorie 50+ mannen, en de vraag was hoe had ik het dit jaar gedaan, daar er dit jaar een aantal goede verse 50+`ers meededen. De 2e serie moest dus even afgewacht worden, en bleek toch de bloemen, en een envelop te mogen afhalen van het podium. Komt niet zo vaak voor, en o.a. in Rijssen zijn veel prijsuitreikingen in meerdere categorieën. Dus maar even van genoten, want wie weet was het de laatste keer.
Alex ging vervolgens op weg naar de zaterdagmiddagtraining op de Lochemseberg. Zelf vond ik dat ik wel genoeg gedaan had, en heb ik nadat ik Wilma de bloemen gegeven had, op de bank(in horizontale positie) plaats genomen.

Rick stond ’s middags aan de start voor de sprintafstand (500-20-5). Het doel was 9 minuten bij het zwemmen maar dat doel werd niet gehaald doordat er de eerste 150 m te weinig ruimte was om in te halen. Met 10 zwemmers in een baan was het wel heel druk en tikte hij na 9.30 de badrand aan. Na een snelle wissel werd al snel het juiste fietstempo gevonden en met een gemiddelde van zo’n 35 km/h werd tevreden het fietsonderdeel afgerond. Het looponderdeel ging ook super (21.54) en met een eindtijd van 1.06.49 (12e H40) realiseerde hij een PR op het parcours van Rijssen.

UITSLAG 1000 m   40 km 10 km totaal
Gerrit van Zuilekom 22.17 0.59.32 46.07 2.11.01
Alex Hendriks 22.06 1.06.14 45.47 2.18.13
UITSLAG 1/8 500 m   20 km 5 km totaal
Rick Moezelaar 09.45 0.33.25 21.54 1.06.49